Saça Bakım Yapmanın Faydaları ?

Saç bakımı

Biz kadınlar saçlar konusun da oldukça takıntılı olabiliriz . Işıltılı , parlak , yumuşak uzun kısa fark etmez ama doğal görünmesini çok isteriz . Hangi kıyafetleri giyersek giyelim  saçlar ön plana çıkmak zorunda . Kim bilir  güzel bir kombin yaparsak saçlarımızda kötüyse nasıl dikkat çekici olabiliriz ki bunu hiç düşündünüz mü ? Bu yüzden de sizler için sırasıyla nasıl bakım yapılacağını ,  ne uygulanacağını tek tek sizler için bu yazıyı yazdım.
İyi okumalar o zaman......

Saç ürünlerini kullanın , deneyin !

Şampuan ;

Saçlarınızı yıkadığınız da ilk önce şampuan sürmek olacak . Doğal olanları kullanmanızı tavsiye ederim. Ben zeytinyağlı şampuan kullanıyorum saçları yumuşak yapıyor ama GLİSS , ELİDOR  yada BİOBLAS gibi şampuanları kullanabilirsiniz  ama her şampuana güvenmemek gerek o yüzden de saçınıza uygun,  doğal alırsanız sizin için ve saçlarınız için iyi olur. 

Saç bakımı

Saç kremi ;

Saç bakımı


Saç kremi de oldukça önemlidir isterseniz şampuan dan sonra uygulayabilirsiniz. Ben mini Pantene ürününü de oldukça memnunum . Ama kullanımı olarak da kökten uca kullanırsanız , saçlarınız için daha sağlıklı ve kopma dökülme olmayacaktır. 

Saç maskesi ;

Saç bakımı

Gelelim saç maskesine saçı arındırıyor özellikle keratin bakımını da alabilirsiniz bunda ise 3-4 dakika beklettikten sonra zaten saçlarınız yıpranmaya karşı yenilenecektir. 

Saç yağları yada serumlar

Saç bakım

Saç bakım

Yıkamayı bitirdikten sonra ilk önce saç kurutma makinesi ama benim önerebileceğim havluyla daha sağlıklı kurutabilir , ardından ise saç uçlarınıza Argan yağı ya da farklı saçınızı uygun yerlere kullanabilirsiniz ve sonra ise saçınızı uzatır ve parlaklık verecektir. Ben doğal olan hindistan cevizi yağı ve gül yağını birlikte kullanıyorum saçlarıma gerçekten de öneririm hem parlaklık, gül kokusu hem de yumuşaklık kazandırıyor saçıma.

Farklı saç modelleri deneyin.

Farklı model denemek saçlar için daha yararlı olacaktır. Çünkü aynı model yapmak hem saçı yıpratır , hem de zayıf kalır ve saç uçlarınız da kırılmalara neden olabilir.  Bu yüzden benim size tavsiyem arkadaşlarım arada sırada örgü yaparsanız da hem saçlarınızı uzatır hem de şekilli olur.

Düzenli kestirin.

Saçlarınızı düzenli kuaförler de kestirirseniz sizin için iyi olacaktır çünkü hem sağlıklı uzayacaktır hem de kırılmayı önleyecektir ve kökten ucu da yenilenecektir.Ayrıca düzenli kestirmezseniz ne kadar bakım yaparsanız yapın o kırık görüntüleri gitmeyecektir . Ama uygularsanız sağlıkla saçlarınız uzayacaktır.

Saç diplerinize masaj yapın.

Kuaförlerde bile saçınızı yıkarken sıkça görmüssünüzdür. Diplerine doğru çok güzel bir şekilde masaj yaparlar bunlar sizinde hoşunuza gidebilir fakat boş zamanlarınızda bile bakım yaparken saç diplerine yağlarla ya da köpüklerle çok güzel bir şekilde masaj yaparak  düzenli şekil de  sağlıklı saçlara emin olun ki kavuşacaksınız. Ve ayrıca canlı ,parlak gözükecektir. 

Saç Yapınıza Uygun Tarak Kullanın.

saç bakımı
Sönük ve hacimsiz bir saça sahipseniz   :Ahşap,sert ve kıllı bir tarak kullanmak oldukça işinizi görekecektir. Ve kabarık saçlara da yardımcı olacaktır.

Kıvırcık bir saça sahipseniz : fırça kullanmayın çünkü , saçı yıpratır. bu yüzden de geniş ve plastik tarak kullanmanız yardımcı olacaktır.Bunun sonucun da saçlarımız ise daha az elektriklenir. 

İnce telli saçlar için ise : Doğal kıldan yapılan  tarak sizin için mükemmel sonuca ulaştıracaktır. Ayrıca saç deriniz asla zarar görmeyecektir.

Kalın telli bir saç yapınıza sahip iseniz  :Geniş , uzun kıla sahip fırça kullanın derim. Sağlam , dayanıklı bir saça sahipsiniz demektir .

Bitkilerden Faydalanın 

Aloe Vera ;

saç bakımı
a,b1,b2,b6,b12 ve e vitaminleri özellikle bulunur. Ayrıca 20 den fazla mineral içerir.Kepeği olanlar için de faydalıdır. Saç kremine karşı olarak da kullanılır , nemlendirir , hatta egzamaya karşı korur.

Isırgan otu ;

Saç bakimi

Yenileme özelliğine sahip olan ve yeniden önlenmesini de sağlar. C vitamini , potasyum , tuz , mineral  bulunarak da  şifa dağıtır . Ayrıca saçı gür yapar farklı kür halinde uygulanabilir.  Ya da ona bağlı doğal ürünler kullanabilirsiniz. 

Nane ;

saç bakımı

Ferahlatıcı bir özelliğe sahiptir .Size önerim tek kullanmak yerine başka yağlarla karıştırırsanız etkiyi göreceksiniz . Saç kökleri yıpranmaya karşı kurtarıcıdır. 

Çam Terebentin ;

Saç bakımı

Yağ olarak bir bitki özüdür. Hepiniz görmüş olabilirsiniz. Çam kozağından elde ediliyor bu bitki. Saçlara düzenli bir şekilde kullanmanız önerilir ve saçlara daha sağlam hale gelir. Çok faydalı bir bitki özüdür. 
 





















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stilistlik ve modelistlik arasındaki fark

Nedir Bu Sofistike Giyim Tarzı ?

Ayakkabı çizimi nasıl yapılır?