Sivilce ve lekeden kurtulmak için ne yapmalıyız ?



Merhaba arkadaşlar bu yaz aylarında ve farklı bir sorun oluşması ile birlikte sivilceleri lekelerin çıkması doğaldır farklı bir yöntemle denemek istemiyorsanız size doğal yollarla Lekesiz tertemiz bir yüz sizinle olacaktır o zaman birinci yöntemimizle başlayalım.

Limon suyu ve tarçın 

Malzemeler 

2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 

1 çorba kaşığı tarçın

Tarçın ve limon suyunu iyice karıştırın ve ardından sivilcelerinize koyun 15\20 dakika arası bekleyin ılık suyla durulayın ve hafif nemlendirici sürebilirsiniz haftada iki defa yapabilirsiniz zamanla yüzünüz pürüzleşecektir.

Diş macunu 

Hafiften parmağınıza alacağınız diş macunumuzu sivilce üzerine yedirebilirsiniz ve sivilcenin dışına cıkarak daha hızlı kurutmaya yardımcı olur.

Yumurta beyazı

Yumurta beyazını bir kaba alın . Sivilcelerinizin üzerine sürün 20\25 dakika bekletin unutmayın soğuk suyla durulayın. O zaman en hızla sivilcelerinizi kurutabilirsiniz.

Papatya çayı

Bir tutam kuru maya ve papatya çayınızı ekleyerek karıştırın .  Bu karışımı yüzünüze sürün ve kuruyana kadar bekletin . ılık suyla durulayabilirsiniz en güzel ve en rahat yöntemlerden birisidir.

Çay ağacı yağı 

Sivilcelerinizden , lekelerinizden kurtulmak için mükemmel doğal yöntemlerinden biridir.Anti bakteriyel özellikler vardır. Ve en önemlisi sivilcenin kızarıklığına ve iltihaplanmaya karşi yardımcı olur. Aktarlardan bulabileceğiniz çay ağacı yağını kulak çubuğuna daldırın sivilce üzerine hafifçe sürebilirsiniz. 15\20 dakika sonra durulayın. Fakat cildiniz aşırı hassassa bunu kullanmamanızda fayda vardır.

Buhar Banyosu 

Akne ve sivilcelerde rahatlıkla uygulanan yöntemlerden biridir. Gözeneğin açılması sağlanır. Cilde ferah nefes aldırır ve nemlendirir. Bunu arada sırada yaparsanız cildiniz çok güzel bir şekilde parlayabilir.

Yulaf maskesi 

Cildinizde fazla yağı alır ve gözenekleri temizler ve hazırlamak için yulafın üzerine azar azar su eklenir ve krem karışımına gelene  kadar karıştırın.  Sivilce bölgesine sürün ve  30 dakika da bekleyin  ve kuruduktan sonra cildiniz gerilir . ılık suyla yıkanır ve 3 gün sonra tekrar uygulanır.

Yüzünüze düzenli olarak yıkayın !

Yüzümüzde yağ kir makyaj olabiliyor bunları düzenli olarak yıkamamız lazım ve peeling de yapabiliriz. Ve özellikle dans , spor antremanından hemen sonra yüzünüzü yıkayın . Bunları dikkat ederseniz sivilcelerinizden ve lekelerinizden kurtulmak mümkün .

Sarımsak

Bir diş sa sarımsağı aldıktan sonra havanda iyice ezin ve sivilcelerinizden bulunduğu bölgede sürün ve irin gibi büyük iltihap yapmış sivilceleri yok edecektir 5 dakika sonra ise ılık suyla durulayabilirsiniz faydasını göreceksiniz.

Ve en önemli peeling yöntemi ise aloe veradır.

T bölgesi

T bölgesindeki parlaklık Tan kurtulabilmek için matlaştırıcı veya yağlanmayı önleyici ürünler deneyebilirsiniz mesela Avon'dan aldığım yağlı ciltler için pudra ürününü tavsiye edebilirim.

Gül suyu maskesi

Kokusu ne kadar etkili ise bu maske sizin için etkisinde görecektir sivilcelerinizi kurutur gözenekleri temizler ve sivilce oluşumuna engel bile olabilir düzenli kullanırsanız Eğer oldukça iyi bir cilt temizleyicisidir.

Bir yemek kaşığı Gülsuyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırabilirsiniz ve sivilcelerin üzerine sürün 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın isterseniz nemlendirici de hafiften uygulayabilirsiniz gül suyu maskesi ise Haftada iki kez yapabilirsiniz.

En önemlisi sağlıklı dengeli beslenin sebze ağırlıklı beslenmeye çalışın. Yağlı yiyecekler ve kafeinler çok tüketmeden kaçının .  Makyaj yaptıktan sonra sivilceler çıkıyorsa bazı ürünlerin içeriğindeki gözenekler tıkıyor olabilir. Her ürünün üzerinde yağsızdır ya da sivilceye yol açmaz yazan ürünü tercih edin.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stilistlik ve modelistlik arasındaki fark

Nedir Bu Sofistike Giyim Tarzı ?

Ayakkabı çizimi nasıl yapılır?