Stilistlik Nedir Nasıl Stilist Olunur


moda illustratör ile ilgili görsel sonucuMerhaba , öncelikle stilist nedir  yani bir deyimle tasarım olarak geçer . Çizim yapan kişidir. çok yönlü iş yapan günün modasını iyi bilen kişidir. Kumaşı dokusuyla deseniyle değerlendirip seçer. ve sonra ise figürleri bir kağıda çizer ve üzerine kıyafeti giydirdikten sonra renklendirme işini yapandir.  





tasarımcı her zaman kumaşların kıvrım ve kırışıklarını gösteren çizimle uygun teknikle renklendirmelidir. kumaşı dokunarak çok iyi hissetmeli ve yarattığı model ile bağlantı kurmak çok önemlidir. çünkü her kumaş her modele gitmeyebilir. Tasarımcının yılın trenlerinin yazılı ve görsel basınla iletişim kanallarıyla takip ederek modellerine  yansıtmaya başarısını birinci derecede etkiler. 
stiilis yani tasarımcı olacak kişinin yaratıcı olması ve hayal gücü yüksek olması gerekir çizdiği modelin ve bir şeyi tasarlamaktan zevk alması lazım ve en önemlisi mutlu olması lazım , meraklı olmalı , kendisine inanmalı , özgür ruhlu olmalı ve dergilerden modacılardan kumaşlardan desenlerden ilham almalıdır. 

Nasıl Stilist Olabilrim 

Peki bu yeteneği kendinizde gördünüz keşfettiniz ve nasıl stilistlik konusunda      başarılı   olabilirim  ve gelistirmeliyim derseniz 
  • modayı takip etmeli ve hatta modayla ilgili dergiler okumalı 
  • ismek halk eğitim gibi kadın  giysileri artistik çizim kurslarına katılmalı hatta bazı özel kurslarda var istanbul moda akademisi , kariyer eğitim kurumları vb gidebirsiniz hatta 4 yıllık yada 2 yıllık moda tasarım bölümlerini okuyabilirsniz 
  • Eğer zamanınız yoksa bir çok stilislikle ilgili öğretici kitaplar var. internet kitap sitesinden alabilirsiniz mesela  (Naciye BAŞ stilistik  Nur SEZGİN moda portfolyosu , moda illustrator , vb  )   bulabilirniz .  öğretci kitaplardır.  
  • Çizim çalıması yapabilirsinzi ilk önce silüet çizebiliriniz yada ilk önce temel sanat çalısmaları yapabilrsiniz nokta çizgi vb .
  • Tasarımiçin olmazsa olmazı kalemler ilk önce size tavsiye ettiğim faber castel 36 kırmızı kutulu kuru boya kalemi ya da yeşil kutulusunuda alabilirsiniz marker kalemleri daha sonra kullanabilirsinziz ve çünkü ilerledikçe çiziminz iyi olduğunda profosyonel marker kuru boya kullanabiliirsiniz
  •  Mesela dergilerden beğendiğiniz modelleri kıyafetleri keserken bir moodboard oluşturabiliriz be ordan ilham alıp bir şeyler tasarlayabilirsiniz
  • moda illustratorlere bakailirsiniz sanatçılarını inceleyebilirsiniz.
  • Ve en önemlisi PİNTREST kullanabilirsiniz. 
  • çizimlerimden bir kaç örnek paylaşacağım ,

stilistlik çizimi
  

sanat
 

moodboard                                                      teknik çizim yaka modelleri

  Bunun gibi örnekler göstermeye çalıştım size bol bol çizmeniz lazım .  Kafanızdaki tasarımlarınızı kağıda dökmeniz gerekir. Gerçekten bu mesleği yapmak istiyorsanız benden size tavsiye özgün ve yaratıcı olmanız ve eleştiriye açık olmanız gerekir ve bilinki corel draw, photoshop , illustrator , inkscape gibi programları kulanmanız lazım  Bunlar çizm programları çünkü bazı firmalar sizden elde çizim yada bilgsayarda  çizim isteyebilirler.


Daha önce yazdığım stilistlik ve modelistlik arasındakı farkı inceleyebilirsiniz :)






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stilistlik ve modelistlik arasındaki fark

Nedir Bu Sofistike Giyim Tarzı ?

Ayakkabı çizimi nasıl yapılır?