Eski Dönem ; Vintage Giyim Tarzı

Vintage tarz : 


Eski yıllarda  ortaya çıkan moda akımıydı. Vintage tarz bazen özendiğimiz 80 ler , 60 lar , 90 lar giyim tarzı günümüzde eşlik ediyor. İspanyol paçalar , fularlı saçlar , vintage tarzı makyaj modeli , ayakkabılar vb. Göze çok hoş görünüyorlar. Vintage tarzı elbise modelleri günümüzde ise halen satışta . Ben bile bir şey tasarlarken ilham alıyorum .






Örnek vermek gerekirse 90 lar modası olan başın etrafına bandana takmak modaydı. Ve günümüzde halen bu modeli kullanan var ( ben de dahil ) .  Mesela güzel bir vintage kombini yapmak isterseniz vintage benzeri elbise giyebilirsiniz ve sade bir kemer takarsanız çok şık olabilirsiniz. Ya da vintage bir etek yada pantolon giyerseniz üstüne kot ceket konbin edebilirsiniz . Aksesuar tercihim ise minimal kolyeler ve  modernize gözlük .adidas ozweego kadın ile ilgili görsel sonucu
Bazı markalar hala vintage tasarımlardan ilham alıyor .Ve günümüze kadar taşıyor.Mesela 90 lar siliüeti günümüzde devam eden ve ozveego tasarımıyla dönemine sadık kalmış ve hiper - fütüristik yapısı ve çağdaş duruşuyla eski dönemin kapısını çalıyor.
veneta çanta 1970 ile ilgili görsel sonucu

Yine örnek vermek gerekirse İtalyan moda arkası olan VENETA 1970 li yıllarda mobilin iç döşemesinden ilha almış ve paded family isimli çanta hazırlamıştır.

knitts triko ile ilgili görsel sonucu
Bir triko markası olan Knitss in California Dreaming adlı 2019 - 20 sonbahar kış koleksiyonunda vintage desenleriyle hava katıyor ve morlar yeşil ve turuncu renkler ağırlıkta nostajik tavra bürünen polo yaka triko tasarlanmış güzel de olmuş .






Ben ise günlük bandana ve volanlı bluz  ve ispanyol paça tarzıyla kombin yaptım . 9O lara ayak      uydurdum :)  Sizde benim gibi nostajik , retro , vintage tarzı kombinleri , makyajları , saçları kaçırmayın derim  ;)

  İsterseniz diğer içeriklerime göz atabilirsiniz :                                                                                       

https://hayalmodam.blogspot.com/2019/10/lous-vuitton-2020-ilkbahar-yaz.html

https://hayalmodam.blogspot.com/2019/07/tamamen-dogal-organik-10-makyaj-markasi.html

https://hayalmodam.blogspot.com/2017/09/sonbaharn-en-tarz-makyaj-trendi-burda.html

https://hayalmodam.blogspot.com/2018/06/stilistlik-ve-modelistlik-arasndaki-fark.html


                                                                                                                              












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stilistlik ve modelistlik arasındaki fark

Nedir Bu Sofistike Giyim Tarzı ?

Ayakkabı çizimi nasıl yapılır?