Modelistlik Nedir ?



        Les étapes de la conception de la robe plissé du défilé Dior haute couture
Modelist: Bir stilist yani tasarımcı tarafından seri üretimi için kalıbı çizmek , çıkarmak seri yapmak demektir. 
Bir modelist in aslıda görsel zevke uyumu olması gerekir renk , tasarım , dikiş bilgisine sahip olması gerekir. Tekstil ürünü yani üst , alt , dış giyim kalıbını çıkarması gerekir. Kullanılacak malzemeyi tespit etmesi gerekir. Ayrıca serileme işlemi yapar. Ve model makineciye numune dikimin yapılmasına yardım edebilir .
Modelistlik te  gerçekten gözlem yapmak ve birazda hesaplama yapmak ölçmek bir modelistin başlıca özellikleri diyebiliriz. Ama en önemlisi ilgi , heves olması lazım içinizden gelen öğrenme isteği artması lazım o zaman hem kişisel hem dehayatınızda başarılı olursunuz. 
 

Modelist Nasıl Olunur ? 

Modelistlik te gerçekten yeteneğiniz varsa zamanla yol gösterecektir ve çok iyi eğitimlerden geçmeniz gerekecektir. Ya da online eğitimlerden , kitaplardan da azimle bakarak öğrenebilirsiniz. Ve modayı geniş kavramını öğrenmelisiniz.  Bu sizin için iyi olacaktır 

Dikiş bilmek sizler için iyi olacaktır , çünkü hayal ettiğiniz şeylerin hayata geçirmesi zor olabilir.  Ve kalıpların da püf noktası olabilir hayal ettiğiniz giysilerin çizimini yapmak , kalıbını çıkarmak ve en önemlisi dikiş yapmak başlıca önemli unsurlardır. 

Mükemmel iletişim ve takım ruhuna sahip olmak gereklidir. Çünkü bu iş ekip işidir arkadaşlarım . 
ve en önemlisi moda trendlerini takip etmek dergileri , programları kıyafetlerinizi  kombin yapmanızı sağlayacak önemli gözlem yeteneğinizi çıkaracaktır .  

prosto-ma-ma.ru    209 Beğenme, 3 Yorum - Instagram'da modelistlik_çizim_dikiş (@modelistcizimdikis)  modelist kitapları: Underwear patterns book   












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stilistlik ve modelistlik arasındaki fark

Nedir Bu Sofistike Giyim Tarzı ?

Ayakkabı çizimi nasıl yapılır?