Yüz serumu nedir cildinize nasıl uygulamalısınız

 

Hepimiz güzel görünmek isteriz canlı parlak bakımlı bir yüzü kim istemez ki ? bu yüzden cilt bakımının en gözdesi yüz serumlarından bahsedelim . herkesin sıklıkla kullanılan yüz serumları gözenekleri açar nemlendirir yüzümüzü çok rahat hissettirir ve bizde mutlu oluruz .Tabi yüz serumunu doğru kullanırsak ve ayrıyetten yüzümüze uygun serumu seçersek daha iyi olur ve cildimizden iyi sonuç alırız .O zaman bakalım nasıl serum uygulanır ve alınır :)


Yüz serumu nedir ?

Cildini güzel görünmesinden dolayı nemlendirici kremden önce uygulan bir üründür .yüz serumunun güçlü etkisi çok yüksek konsantrasyonda aktif içerik bulundurduğu için cildin derinliklerine nüfuz etmesidir. Cilt kırışıklığı yada göz altınızda kırışıklık varsa , düzenli kullanılırsa kırışıklıklara karşı veda edebilirsiniz.....

Peki Nemlendiriyor mudur ?

Aslında evet yada hayır diyebiliriz . Çünkü cildi nemli olması için yardımcı bileşenler vardır bunlar (hyaluronik asit, seramitler)  bunlar doludur .Tam aslında cildi nemlendirmez .Yüz losyonu , kremler serumlardan daha da güçlüdür rahat bir yüz istiyorsanız yüz kreminden önce kullanmakta yarar var .


Ne sıklıkta kullanmalıyız ?

Tabi ki düzenli kullanmada oldukça yarar var ama serum çeşidine bağlıdır bu sık kullanma süresi. Ama genel de yüz bakım serumu günde 1 kez kullanılıyor....

Nasıl kullanmalıyız?


1 Adım : Cildini Temizle 

İlk önce serumu kullanmadan bir güzel yüz temizleme jeli yada köpüğü (isterseniz) uygulayabilirsiniz .

2 Adım : Serumu Uygula 

Cildinize ne kadar gerekiyorsa 2 yada en fazla 3 damla uygulayabilirsiniz . Ve  sonradan da masaj yaparken boynunuza uygulayabilirsiniz .

3 Adım : Nemlendirin 

Güzel cildinizin iyi bir şekil de serumu emmesi için birkaç saniye bekledikten sonra cildinize uygun nemlendirici kremden uygulayabilirsiniz cildinizi daha raht hissedeceksiniz :)

4.Adım Güneşten Koru 

C vitamini ,retinol , peeling etkisi yada cilt yenileme serumlar kullanıyorsanız cildinizi güneşin zararından da korunmalısınız . Yüz serumunu uyguladıktan sonra güneş kremi ya da güneş sütü kullanmanızı öneririm . 



Bir sonraki yazımda cilt tipinize göre hangi serumu almalısınız bekleme de kalın :)


















































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stilistlik ve modelistlik arasındaki fark

Nedir Bu Sofistike Giyim Tarzı ?

Ayakkabı çizimi nasıl yapılır?