Çizimde Kullanılan Malzemeler

Merhaba arkadaşlarım size bir tasarımcının,ressamın hatta mimarların kullandıkları çizim malzemelerini anlatacağım sizde çizime hevesliyseniz ilginiz varsa size ilk önce hangi malzemelerden başlamalıyız bunları size tek tek anlatacağım. Ve kendi tasarımlarımda hangi malzemeleri kullanıyorum ve öneriyorum bunları sizler için aktaracağım.

Kömür kalem

Eğer gerçekçi bir çizim istiyorsanız kömür kalem kullanmanızı  tavsiye ederim arkadaşlarım .Çok yönlüdür fakat kirlidir.

                



Resim kalemi 

Herkesin kolayca kullandığı bir kalemdir farklı markaları vardır mesela faber castel 4B 5H 6B vb. gibi inceden kalına doğru numaraları vardır .Ve genellikle çizime başlayanların genellikle kullandığı kalemlerdir.Fakat bunların profosyonel olanları da vardır arkadaşlarım LYRA , DERWENT ,KOOH-I NOOR gibi markalarda vardır ve ayrıca çeşit çeşit numaraları var size bu markaların kalemlerini önerebilirim gerçekten farklı ve kaliteli istiyorsanız alabilirsiniz. Tabi herkesin tarzı farklıdır bazıları koyu tonları  sever 9B numara alır.Bazıları ise ince tonları sever 5H alabilir arkadaşlarım ama size tavsiyem iki tarzı da kullanın sonra hangisi sizin tarzınıza yakışıyorsa onu kullanın.

Hamur silgi 

Çok kalın bir çizginiz varsa hamur silginiz işinizi görür.Kalın çizgilerinizi üzerinizden geçersiniz ince haline gelir ve renkli renkli boyalarınızı o muhteşem çizimlerinizde kullanabilirsiniz. 

Kuru boyalar 

Sizler de benim gibi renkli renkli çizimler ,manzaralar,portreler yapmayı seviyorsanız kuru boyalar en önemli malzeme aracımızdır. İlk başlayanlar için faber castel 36 renkli boya kalemleri mevcuttur ve sonralar da ise polychromos , derwent,kooh-ı noor ,albert düer ,holbein artist  , arteza vb gibi prosofyonel kuru boyaları kullanabilirsiniz benden size küçük bir tavisye.

Koh-ı noor 






Marker Kalemler 

Daha çok profesyonel çizimlerde kullanılır.Kuru boyalardan daha rahat kullanılır ve çift uçludur.Keçe olan kalemlerdir ve en güzeli ise uçlarını kolaylıkla değiştirebilirsiniz bazı Marker kalemlerde ALPHA ya da COPİC MARKER vb. mürekkebi bitince tekrar kullanabilirsiniz gerçekten de kullanışlı benden size tavsiye.100 ile 400 renk seçenekleri bulunur . Marker kalem alacağınız çeşide göre 3 üç tipi vardır bunlar;  yuvarlak brush ve kesik uçtur arkadaşlarım.Yuvarlak uç ince detay , kesik uç büyük alanı boyamak içindir ve brush uç ise detay da ve boyamada kullanılır.
Benim aldığım ve sizlere önerdiğim marker
kalemlerim çok kullanışlılar. Sizler için hem markasını hem görselini ve kullanışlılığını yani renklerini paylaştım.

Touch


Gencord 


Stylefile Marker

Tinge




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stilistlik ve modelistlik arasındaki fark

Nedir Bu Sofistike Giyim Tarzı ?

Ayakkabı çizimi nasıl yapılır?